562901 - Munkahelyi étkeztetés

210 egyéni vállalkozó tevékenységi körébe tartozik.

Ebbe a tételbe tartozik:

- a munkahelyen, intézményben működtetett, főzőkonyhával rendelkező étterem; étel és ital (melegített kész-, illetve félkész ételek, frissen sült (grillezett) húsok, halak, nyers saláták és zöldségfélék, lángos, sütő- és édesipari termékek, cukrászati készítmények, kávé és szeszmentes italok) készítése, és azok meghatározott személyeknek történő kiszolgálása, italértékesítés szeszes ital nélkül (lásd lábjegyzet) Ide tartozik: az alap-, közép-, felsőfokú iskolai oktatásban részesülő fiataloknak az oktatási intézmény keretei között biztosított főzőkonyhás étkeztetése, egy adott munkahely (pl. üzem, hivatal vagy sporttelep) dolgozóinak étkeztetése
Lábjegyzet: 133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet, hatályon kívül helyezte: 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet

Nem ebbe a tételbe tartozik:

- a romlandó étel elkészítése viszonteladásra, lásd: 108901
- a romlandó étel kiskereskedelmi értékesítése, lásd: 47 ágazat

Forrás: Központi Statisztikai Hivatal Önálló vállalkozók tevékenységi jegyzéke (ÖVTJ’19)